Skidor,  Skidorientering

Frida Sandberg höll i skidträningen

Säterbygdens landslagsåkare i skidorientering gästade Säter i julhelgen. Det passade bra att hon kom till årets första skidträning för barn och ungdomar och gav lite tekniktips.


”Som skidorienterare är det bra att kunna åka på smala och branta spår”, berättade Frida innan deltagarna inklusive övriga ledare fick prova att ta sig igenom den teknikslinga hon riggat. Det var fem barn som trotsat kylan och de åkte banan mängder av varv där de utmanades i backar både upp och ner,
skarpa svängar och en spurtsträcka där det de kunde prova treans växel, det snabbaste sättet att åka skateteknik för den som kan.


Efter träningen passade Säterbygdens styrelse på att uppvakta Frida för hennes framgångar under säsongen 2023 där hon tog både EM silver på medeldistans och slutade trea i den totala världscupen. Frida berättade för skidungdomarna att årets stora mål är VM som går i Österrikiska Ramsau 23 – 27 januari. (Tävlingarna direktsänds på SVT). För att förbereda sig på bästa sätt åker hon ner till Schweiz på eget träningsläger redan nu för att kunna träna på relevant terräng och höjd.


Skidträningarna kommer att fortsätta under julhelgen, både i Säter och Gustafs, se tidigare inslag.


Söndag 7 januari finns möjlighet att prova skidorientering då klubben bjuder in till en träningstävling. Passar alla åldrar då man kan välja bland tre korta banor, vilka och hur många man vill åka.


Anmäl gärna på Eventor innan så vet vi hur många som kommer.

Information och anmälan

Lämna ett svar