Orientering,  Skidor

Dagens Dubbel – eller “Lost in the Mora Carousel”

Det är inte varje dag som man startar på två tävlingar i två olika sporter på mindre än två timmar, men på lördagen var det dags för Leonard. Klockan 14.32 startade han sina 1,5 km klassisk skidåkning på Morapingalan och klockan 16.22 pep startklockan för inomhusorienteringen Mora Indoor.

Då både jag och Leonard har varit krassliga var det in i det längsta osäkert om vi skulle åka, men kl 9 på lördagsmorgonen bestämde vi att det skulle bli åka och springa av.

Då det hade snöat hela natten var spåret ganska mjukt och sladdrigt, så det var ibland svårt att få bra styrsel på skidorna. Leonard kämpade dock väl och åkte in på plats 11 av 13 med en åktid på 9.43.8 knappt tre minuter efter segraren. Resultat.

Nästa evenemang ägde rum på Mora Gymnasium och tog betydligt längre tid i anspråk. Leonard hade lite svårt att förstå vad man skulle göra i början, men när han väl kom in i kartan, så löste han de flesta problemen tack vare hjälpsamma medtävlare och funktionärer. Segrartiden i HD 10 blev dryga timmen och Leonard, som sprang in på plats 5 av 7, höll på i ca 20 minuter ytterligare.

Även jag var med i Indoor-tävlingen. Det fanns en passage som var svår att se, vilket gjorde att man fick studera kartan noga för att komma på hur man skulle snurra runt skolan för att hitta dit man skulle. Första gången som man skulle genom den passagen var mellan kontroll 3 och 4 (gubbar). Kontrollerna låg bägge på det övre våningsplanet med bara ett par korridorer mellan sig, men pga av avspärrningarna kunde man inte riktigt ta den närmaste vägen… Efter att ha stått still och studerat kartan några minuter vid kontroll 3 så tyckte jag att jag hade hittat en väg. Det bar av till andra sidan av skolan ner till källaren, upp till mellanplanet, genom några rum och sedan skulle jag bara ut genom utepassagen. Men. Stopp tog det. Missade att trappan ner till utepassagen var avspärrad från det håll som jag kom. Tog mig ut i huvudkorridoren och satte mig ner på en bänk och studerade kartan ytterligare några minuter. Till slut hittade jag en passage som jag hade missat första vändan. För att komma dit igen (trappa O från översta våningen) så var man tvungen att springa över till andra sidan av skolan igen, ut, ner, genom rum, upp genom korridor, upp, och tillbaka till andra sidan av skolan. Den här sträckan tog mig 20 minuter. Men det visade sig att jag var långt ifrån långsammast på sträckan. 1 timme och 6 minuter tog det för den som hade längst tid.

Efter ett tag tyckte jag att jag hade lärt mig karusellen, men mitt på banan drabbades jag av hjärntrötthet och glömde av hur man hittade till den luriga passagen. Efter att ha tagit mig runt och upp och ner och ner och upp genom hela skolan så lyckades jag passera trappen där jag skulle ner. Eftersom det var enkelriktat vid den passagen så var det bara att snurra ett helt var till runt skolan… Många trappor blev det, 7,47 km sa GPSn, 1 timme och 35 minuters träningspass fick jag (inte alla minuter så effektiva dock). Men kul var det! Min mamma var med på resan och provade på Indoor för första gången. Efter att bara ha hittat 7 av 22 kontroller efter 1h 23min så gav hon dock upp…

Så nu är tävlingspremiären för Säterbygdens OK som medlem i skidförbundet och årets första orientering avklarad. Hoppas på sällskap av fler vid nästa tillfälle!

Resultat Sträcktider

En kommentar

Lämna ett svar