Orientering

Vill du lära dig mer om karta och kompass och få träningskompisar att träna kondition med? I Säterbygdens Orienteringsklubb har vi träning för alla åldrar, för nybörjare och rutinerade. Vi har aktiviteter hela året med träning tisdagar och torsdagar. Detaljerad information om veckans aktiviteter finns under länken ”kalendern” här på saterbygden.se.

Träningar i orientering och skidor

Tisdagar är det träning för alla åldrar. Orientering under barmarkssäsongen. Vi träffas oftast klockan 18.00 men plats kan variera för att prova olika terrängområden, länken ”kalendern” här på hemsidan följs. På vintern är det skidträning i lekfulla former för barn och ungdom från 6 år med inriktning skidteknik och balans. Vuxna tränar skidteknik med inriktning skate då skate är vanligast vid skidorientering. Skidträning sker vid motionscentralen Säterstugan på Hagavägen 50 i Säter.

Torsdagar är träningsdag för äldre ungdomar och vuxna. Barmarkssäsong samarbetar vi med klubbarna i Borlänge och turas om att göra övningar. Är man nybörjare men minst 13 år går det bra att följa med men det är bra att höra av sig till någon ledare innan då det kan behövas lite hjälp att hitta runt första gångerna. Vintertid är det skidor vid Säterstugan som gäller för äldre ungdomar och vuxna, ibland med en stunds styrketräning.

Tävlingar

Klubben bedriver orientering på tävlingsnivå för alla åldrar och nivåer. Det är inget krav att man ska tävla för att vara med på träningarna men tävlingarna är ofta ett roligt sätt att lära sig orientera bättre och träffa andra människor. Orientering är en sport där hela familjen kan vara aktiv på samtidigt, trivas och umgås.

Vill du bli medlem?

Medlemsavgiften betalas in på bankgiro 703-1164 och märkes med namn på alla medlemmar som skall ingå i medlemskapet. Nya medlemmar anger personnummer samt adress, telefonnummer och ev. e-post för klubbutskick.

Medlemspris: aktiva 200 kr, ungdomar upp till 16 år 100 kr, stödmedlemmar 100 kr, familj 500 kr

Övrigt: Kompass behövs inte för nybörjare men finns till försäljning via klubben.

SI-pinne till tävlingar kan lånas via klubben.