Skidorientering

SkidO, tävlingshelg i Leksand

I helgen var det dubbla tävlingar i Leksand med sprint på lördagen och medeldistans på söndagen. För juniorer och seniorer var det deltävlingar i Svenska Cupen. Här hade Säterbygden inga deltagare den här helgen. Frida och Lars valde att ta det lugnt hemma, efter nästan en månad på resande fot, för att ladda inför nästa världscupsrunda och EM i Lettland som börjar tisdag 31/1. Information om EM.

För Leonard blev det första skidorienteringstävlingen på lördagen. Vi anmälde honom i Öppen lätt, då det inte var några anmälda i H10, samt att vi ville hjälpa honom vid starten när det var första gången. Det blev två startande i klassen – Leonard 8 år och Ingrid 73 år (till höger). Leonard drog det längsta strået och tog hem segern med 5 minuters marginal. I serveringen efter loppet satt Leonard och Ingrid och jämförde sina lopp. Det visade sig att de hade tagit olika vägval till många kontroller.

Det visade sig att H10 hade en kortare och lättare bana och den bana som Leonard åkte var H12-banan. Hade han åkt den klassen hade han kommit 2a – med en sekunds marginal…

Leonard tyckte att det var roligt med skidorientering, men ganska svårt att ta sig uppför branta backar med smalt spår. Han kommer nog att vara sugen på nästa tävling i Falun söndag 12/2. Kanske någon som vågar utmana honom?

I övrigt så tog Per hem en dubbelseger i H60. Carina gick den här helgen ner och mötte ungdomarna i D45, vilket ledde till två tredjeplatser. I H45 tampades undertecknad och Andreas. Det liknade nog mest sniglarnas kamp, då vi båda var ute i över dubbla segertiden… Även Robert, Kjell och Anita gjorde en start i helgen. Kanske finns det några fler som vill prova på skidorientering? Nästa tillfälle blir i Lugnetterrängen söndagen den 12/2.

Reultat lördag

Livelox lördag

Resultat söndag

Livelox söndag

Foton: Camilla Malm

Lämna ett svar