Skidorientering

SkidO: Svenska SkidO-träffen, Mora

Det var totalt 10 Säterbygdare som tog chansen och åkte Moras skidorientering på Hemusområdet i helgen. Ett perfekt område för just skidorientering även en vinter med knapert med snö. Nu kom det snö natten innan så det bjöds på härligt vinterväder. Banläggaren bjöd på utslagsgivande banor där lördagens långdistans var en blandning av snabb bredspårsåkning på vasaloppsspåret blandat med lite knixigare partier med smala skoterspår. På söndagen gick banorna kors och tvärs över de branta åsarna vilket ställde till en del problem, framförallt för de som var lite mer nybörjare i sporten. Som tur var är det fullt tillåtet att ta av sig skidorna och springa både uppför och nerför om branterna är för avskräckande och det nyttjades av flera. 

Klubben hade stor spridning i klasserna med representanter i flera olika åldrar. I herrseniorklassen passade Oskar Sandberg på att åka tävlingarna som variation till all löpträning som annars varit huvudtemat de senaste säsongerna. Han knep en 3:e plats på den 20 km långa långdistansen och blev 2:a på medeln, där det var en del strul både med blöta diken och några felkörningar. Klubbens damsenior Erica Edman gjorde premiär för året med kartställ på magen och hon beskrev själv att det varit svårt att få in något flyt, men roligt ändå.

Bättre flyt hade nog Carina Sandberg i klass D55 där hon tog en dubbel med ganska stor segermarginal bägge dagarna. Stabil orientering i den fart som behärskas och utan risktagande i branta backar var hennes taktik. Gubbarna Per Sandberg och Kjell Klaar var säkert snabbare i skidåkningen men lite ojämnare i en del kontrolltagning, men Pers 2:a plats på medeln visar att förmåga finns. 

Öppen bana är ett bra tillfälle att i lugn och ro få testa en bana på valfri längd och svårighet vilket flera Säterbygdare gjorde. Nästa helg är planerna att Leksand arrangerar både lördag och söndag så då finns chans för fler att anmäla sig, antingen i sin åldersklass eller annan valfri utmaning. 

Resultat lördag

Resultat söndag

Banor i Livelox lördag

Banor i Livelox söndag

Lämna ett svar