Skidorientering

SkidO: Dags för världscup och SkiO-tour

Nästa vecka är det dags för säsongens första världscupsrunda samt skiO-tour i Österrike och Schweiz.

Hemsidan har varit i kontakt med Frida Sandberg och Lars Widmer som är Säterbygdens representanter i tävlingarna. Här är deras tankar inför veckan som väntar:

Skidorienteringens tre första världscuptävlingar äger rum i Österrike. Ursprunglig tävlingsort var Ramsau men snöbrist har gjort att tävlingarna flyttas högre upp i bergen, till Tauplitzalm som ligger 1700-2000 m.ö.h. Samma område kommer med hög sannolikhet användas för VM nästa år. Terrängen består av en kuperad platå med öppen skog och ett tätt nät av bredspår. Vi tror det kommer bjuda in till intensiv skidorientering med en del luriga partier. Det kommer vara viktig att fortsätta kämpa även om det känns tungt på grund av hög höjd och nysnö som ser ut att komma.

Tävlingsdagarna inleder med en sprint på måndagen som vi båda har som favoritdistans. På tisdagen fortsätter det med en jaktstart baserat på resultatet från sprinten. Världscupen avslutas med en medeldistans innan vi åker vidare till Schweiz på Ski-O-Tour.

För att anpassa oss till hög höjd har vi bott och tränat i Schweiz de senaste dagarna. Vi har tränat en del skidorientering men framförallt tagit det lugnt och njutit av omgivningen. Vi ser båda fram emot att tävla igen och få med oss bra lopp som start av världscupen.

Hälsningar
Frida och Lars

Tävlingsprogram världscup/SkiO-Tour Österrike
Måndag 9 januari: Sprint
Tisdag 10 januari: Jaktstart
Onsdag 11 januari: Medeldistans
Mer information på IOF Eventor.
Tävlingsprogram SkiO Tour Schweiz
13 januari: Sprint
14 januari: Medeldistans
15 januari: Långdistans
Mer information på IOF Eventor.

För mer läsning: Svenska Orienteringsförbundets inför-artikel.

Vi öskar Frida och Lars lycka till på tävlingarna och vi hoppas att få rapportera om stora framgångar.

Lämna ett svar