Orientering

Midnattsolgaloppen och Lofoten

Jag och Elisabet deltog i en resa anordnad av Avesta OK till Abisko och Lofoten. Vi åkte direkt efter midsommar mot Abisko med övernattning i Skellefteå och Kiruna. Vi fick en guidning om flytten av Kiruna. Jag skulle ha tag på ett apotek där men det visade sig att hela den galleria som apoteket låg i hade flyttat från den gammal delen till nya staden. Inte lätt att hänga med när internet inte uppdaterade i samma takt som allt flyttades.

Sedan var det två av totalt fyra etapper på Midnattsolgaloppen i Abisko. Gångavstånd från vårt boende. I tävlingarna deltog jag och Olle Rönnols som var med på bussresan. Dan, Frida och Leonard Hörnell som hade egen resa. Trevliga tävlingar i fjällnära terräng med bra sikt och fjällbjörkar överallt.

Tyvärr hade jag varit förkyld veckan innan resan och hade hosta kvar som inte ville ge sig. Det blev att gå delar av banan de tre första dagarna för att sedan kunna jogga runt sista dagen.

Efter avslutad etapp två fortsatte vi till Narvik och övernattade i Evenskjaer. Sedan var det etapp tre och fyra där. Och efter etapp fyra åkte vi ut på Lofoten för att bo på ett feriesenter i Svolvaer. Nu var orienterandet slut och turistande tog över. Vi klättrade upp till Djevelporten. En vandring på några timmar för att komma upp till en stor sten som sitter fastkilad mellan två berg. Många bilder som tagits där ifrån. Sedan gällde det att ta sig ner också. Då valde vi en annan väg genom skogen ner. Den var nog något mer utmanade eftersom vägen upp hade trappor medan vi här fick kast oss mellan träden för att bromsa upp där det var som mest brant.

Sedan fortsatte vi längre ut på Lofoten till Å och övernattade i stugor vid Hamnöy. Dagen där på tog vi båten från Lofoten till Bodö. Vi övernattade i Mo i Rana på Skillevollen. En skidanläggning för både slalom, skidor och skidskytte. Näst sista etappen gick över Saltfjället till Åsarna och sista etappen gick från Åsarna och hem.

Det blev en lång resa men med mycket positiva upplevelser. Och många nya kontakter. Det var deltagare från olika 13 olika klubbar. Från Sävedalen i söder till Gävle i norr. Och som vanlig så hade Stefan Nyberg ordnat allt på bästa sätt. Även vädret, det kom inte en regndroppe förrän vi lämnade Åsarna och då skulle vi bra åka hem.

Här finns resultat från Midnattssolgaloppen Vi hade två totalsegrare med i bussen det var Stefan Nyberg i H60 och Ing-Marie Mozellius i D80. Dan slutade 7:a i H45 och Olle 9:a i H65. Övriga från Säterbygden fick inget totalresultat.

Lämna ett svar