Orientering

Torsdagsäventyr

För ca 15 år sedan var vi ett kompisgäng i OK Linné som tyckte att det skulle vara kul att bilda ett eget lag på Jukola istället för att riskera att någon av oss inte skulle få springa eller att vi skulle hamna i olika lag när vi blev uttagna för Linné. Vi ville kunna styra över vår egen lagsammansättning och bildade därför UMA Idrottsförening. (UMA är ett företag i Uppsala (undermarksarbeten) där grundaren och ägaren är barndomskompis med flera stycken i vårt gäng). Vi har sedan dess varit med på Jukola varje år (förutom det år som det ställdes in pga Covid och när Rovaniemi Jukola flyttades till augusti och det inte blev samma grej med midnattssol) samt på två 10-Mila med UMA extended.

Redan från början var Upplands sprint-DM årets viktigaste tävling, eftersom den som är snabbast där får välja sträcka på Jukola först. Nu är det snart dags för ett nytt Jukola och vad gör man då när sprint-DM närmar sig och man numera bor utsocknes?

Jo, man bokar tåg tur och retur Uppsala för sig själv och grabben. Sagt och gjort. Jag hämtade Leonard när han slutade skolan en dryg kvart innan tågets avgång. Han hade laddat upp med en knep & knåp korsordstidning för att tågresan skulle gå lite fortare.

Framme i Uppsala var det en knappt 2 km lång promenad till en park i Sala Backar där tävlingens arena var belägen. Vädret var fint, men kanske lite blåsigt. Banorna var roliga, ganska orienteringsintensiva och omväxlande. Både Leonard och jag kom på andra plats – han uppifrån och jag från slutet….

Leonard som tvåa på pris”pallen”

Efter en promenad tillbaka till järnvägsstationen, där vi även lyckades ta ett par HittaUt-kontroller, kom vi hem till Säter vid 22-tiden nöjda och en erfarenhet rikare.

Nästa UMA-aktivitet blir “talangjakten” omvänd jaktstart baserat på resultatet från sprint-DM följt av sträckval till Jukola, grillning och festligheter i början av Juni. Helgen efter det är det dags för Jukola med en rolig båtresa Stockholm – Helsingfors tur och retur.

Intresserade kan följa UMA IF på Instagram

Resultat från Upplands sprint-DM och banor i livelox.

Vill du också bidra till en levande hemsida? Har du någon rolig berättelse om orientering utomlands, deltagit på Svenska Cupen i MTB-O eller varit med om något underligt på en HittaUt-runda? Skicka gärna en text och bilder till mig så lägger jag in det, alternativt att du skaffar dig en användare, får instruktioner från mig och lägger upp en artikel själv. Jag lovar, det är inte alls krångligt! 🙂

Lämna ett svar