MTBO

MTB-O Böda sand

När det passade bra att dela upp vår semester i år, så fick vi möjlighet att åka ner till Öland och Böda sand på Svenska veterancupen i MTB-O helgen 19-20 augusti.

Långdistansen på lördagen gick norrut från Böda sands camping. H60 hade en 21 km lång bana fördelad på tre kartblad med skala 1:12 500. Vid första anblicken såg det ut att vara enkel orientering och snabb cykling på grusvägar och fina stigar. Mestadels öppen tallskog och inte mycket till kupering i området.

På delar av banan var det dock svårare orientering och tyngre cykling med många och delvis sandiga stigar på kullarna innanför sanddynerna. Tyvärr blev det några bommar här. Till slut blev det en tredjeplats för en lite missnöjd Kjell.

Delvis gick banan efter stranden bland vindpinade tallar. På en sträcka cyklade Kjell på den smalspåriga Böda skogsjärnväg (veterantågen hade slutat gå för säsongen). Se bilderna som vi tog när vi var turistade med cyklarna på måndagen (järnvägen, den speciella skogen och en av alla fina stigar längs kusten).

På söndagen var det sprint som gällde söderut från campingen mot Böda backar. Kjells bana mätte drygt 5 km. Det här området hade ett rikt nät av fina stigar som gav möjligheter till hög hastighet på cykeln. Många av sträckorna erbjöd vägval. Kjell blev trea även denna dag, men med skillnaden att han var nöjd med sitt lopp.

Anita valde öppen medel 11,6 km på lördagen och öppen lång 5,6 km på söndagen. Två roliga och “lagom” banor. Tyvärr bjöd inte Böda sand oss på så mycket sol, men vad gör väl det? MTB-O är skoj – speciellt i sådan här fin terräng. Prova gärna!

Kjell & Anita

De bilder som inte nämnts ovan:
Starten långdistansen
Del av H60 banan långdistansen
Sista kontrollen sprinten

Lämna ett svar